Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine dintre exportatorii moldoveni va putea ajunge pe piața din Rusia - Video

© Sputnik / Тимур СеливановМолдавские яблоки на стенде Молдовы на выставке WorldFood Moscow
Молдавские яблоки на стенде Молдовы на выставке WorldFood Moscow - Sputnik Moldova
Abonare
Alte 205 companii din Moldova vor putea exporta producție agricolă în Federația Rusă. Ministrul oferă detalii.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, va vorbi în cadrul unei conferințe de presă despre lista exportator de fructe în Federația Rusă, care a fost extinsă cu încă 205 companii.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut un anunț în acest sens pe pagina sa de Facebook:

”Veste bună pentru producătorii autohtoni! Federația Rusă își deschide piața pentru încă 205 companii moldovenești. Mulțumim partenerilor noștri strategici pentru această decizie pozitivă mult așteptată”.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Lista exportatorilor moldoveni de fructe și legume în Federația Rusă va fi extinsă

Șeful statului a publicat și o scrisoare în acest sens adresată directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, semnată de șefa Rosselhoznadzor, Iulia Șvabauskene.

Potrivit documentului, 205 producători din Republica Moldova vor avea dreptul să-și exporte producția de fructe și legume în Rusia, cu garanțiile de rigoare oferite de autoritățile moldovene. Decizia a fost luată în conformitate cu acordurile la care s-a ajuns în cadrul negocierilor purtate pe 16 ianuarie, în ajunul expoziției-târg agroindustrială ”Săptămâna Verde” care s-a desfășurat la Berlin și în urma inspectării care a fost întreprinsă în Moldova în perioada 12-24 august.În document se mai menționează că întreaga producție trebuie să corespundă normelor sanitare unice ale Uniunii Economice Eurasiatice și să fie însoțită de certificatele necesare, pe care le eliberează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Fluxul de știri
0