Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lista exportatorilor moldoveni de fructe și legume în Federația Rusă va fi extinsă

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul exportatorilor de fructe și legume în Rusia ar putea crește cu 200 de firme. Despre asta a anunțat ministrul Agriculturii, Ion Perju, după discuțiile cu șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse, Serghei Dankvert.

CHIȘINĂU, 16 – Sputnik. Lista exportatorilor de fructe și legume în Federația Rusă ar putea crește cu 200 de companii noi. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, și șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse, Serghei Dankvert, au abordat subiectul în cadrul celui de-al 12-lea Forum global pentru alimentație și agricultură (GFFA), ce se desfășoară la Berlin.

Carolina Linte - Sputnik Moldova
Producătorii de lapte și produse lactate bat alarma: suntem un sector fără piață de export

”Am agreat extinderea mutuală a listelor de exportatori, am stabilit mecanismul clar de extindere cu peste 200 companii exportatoare din Republica Moldova până la finele lunii ianuarie curent.”, a mai scris pe pagina sa de Facebook ministrul Perju.

Oficialii au convenit să elaboreze un mecanism de coordonare directă a acțiunilor comune ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Rosselhoznadzor. Mai mult, oficialii ruși au propus suport pentru creșterea capacităților instituționale ale ANSA.

Fluxul de știri
0