Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou terminal la Aeroportul Chișinău: Când va fi construit acesta

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
La Aeroportul Internațional Chișinău ar putea apărea o nouă construcție. Asta doar dacă Primăria Chișinău va permite acest lucru.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Pe Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi construit un nou terminal pentru pasageri, informează serviciul de presă al Aeroportului.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook este precizat că investitorul Aeroportului Internațional Chișinău a depus la Primăria Chișinău pachetul de documente, inclusiv schița proiectului, dar și actele necesare pentru dobândirea titlului de proprietate asupra terenului pentru construcția noului Terminal.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Politică
Planul autorităților în privința Aeroportului Internațional Chișinău

„Viitorul Terminal ar urma să aibă o suprafață nu mai mică de 32 mii de metri pătrați și va putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri către 2035. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto, inclusiv pentru transportul public”, precizează instituția.

Potrivit schiței proiectului, noul terminal va avea trei niveluri sub cota zero și trei deasupra cotei zero și va fi construit în mare parte din sticlă și metal

Documentația detaliată de proiectare și construcție a noului terminal va fi elaborată după ce compania concesionară va obține certificatul de urbanism.

Fluxul de știri
0