Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021 a fost aprobat

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi un plan de acțiuni care se referă la siguranța rutieră pentru următorii doi ani.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021 a fost aprobat astăzi, în ședința Cabinetului de Miniștri.

Алкоголь - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii băuți la volan: Premierul convoacă Consiliul pentru Siguranța Rutieră

Printre acțiunile preconizate în această perioadă se înscrie instituirea unei platforme de comunicare în domeniul siguranței rutiere, îmbunătățirea evaluării medicale candidaților pentru obținerea permisului de conducere auto și a persoanelor cu dizabilități care participă la siguranța circulației.

Totodată se vrea și îmbunătățirea dotării serviciilor de urgență cu autospeciale pentru descarcerare, ambulanțe, dar și îmbunătățirea capacității de cercetare la locul accidentului, inclusiv a infrastructurii sub aspect ingineresc, prin dotări cu echipament tehnic performant și ajustarea metodelor destinate cercetării accidentelor rutiere.

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Anunțul ministrului de Interne: Noile reguli pentru trotinetele electrice

Un alt obiectiv al Planului de acțiuni ține de protecția celor mai vulnerabili participanţi la trafic, cum ar fi pietonii, copiii şi bicicliştii.

În acest context vor fi elaborate și implementate proiecte-pilot privind amenajarea pistelor pentru pietoni şi biciclişti, inclusiv a bunelor practici.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne dar și autorităţile administraţiei publice locale trebuie să realizeze locuri special amenajate destinate acestei categorii de participanți la trafic, să introducă cerințe de separare a utilizatorilor de drum motorizați de bicicliști și pietoni la proiectarea infrastructurilor noi și la reamenajarea celor existente.

Republica Moldova și-a asumat angajamentul să reducă cu 50% numărul persoanelor decedate în 2020 față de 2010.

Fluxul de știri
0