Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a spus Igor Dodon despre problema transnistreană la Strasbourg – Foto

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon la Strasbourg
Igor Dodon la Strasbourg - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon efectuează o vizită la Strasbourg, unde s-a întâlnit cu președintele APCE, Hendrik Daems. El s-a referit și la problema transnistreană, spunând că aceasta trebuie soluționată cu respectarea suveranității şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, președintele Igor Dodon a avut miercuri, 29 ianuarie, o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems.

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon la Strasbourg
Ce a spus Igor Dodon despre problema transnistreană la Strasbourg – Foto - Sputnik Moldova
Igor Dodon la Strasbourg

Șeful statului a subliniat în cadrul discuției că autoritățile de la Chișinău depun eforturi în vederea realizării angajamentelor asumate pentru încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE și trecerea la alt nivel structurat cu APCE - obiectiv care se regăsește şi în Planul de Acţiuni al Guvernului moldovean pentru anii 2020-2023.

Игорь Додон провел рабочую встречу с Послом Российской Федерации в Республике Молдова Олегом Васнецовым. - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a avut o nouă întrevedere cu ambasadorul rus Vasnețov - Video

„Am apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu CoE și APCE și interesul cu care sunt urmărite constant evoluţiile din țara noastră”, a informat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

De asemenea, președintele moldovea a apreciat drept „utilă şi indispensabilă expertiza oferită de structurile CoE în eforturile de avansare a reformelor interne”.

La întâlnirea cu Hendrik Daems, Igor Dodon s-a referit și la problema transnistreană. „Am reiterat hotărârea fermă de a identifica în cadrul formatului de negocieri „5+2” o soluţie adecvată pentru problema transnistreană, în baza respectării suveranității şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, a informat șeful statului.

În 2020, se împlinesc 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei. Cu acest prilej, Igor Dodon l-a invitat pe Hendrik Daems să efectueze o vizită la Chișinău.

Fluxul de știri
0