Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Trecere la banca de fotografiiVIII Рождественские парламентские встречи в Совете Федерации
VIII Рождественские парламентские встречи в Совете Федерации - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Patriarhul Bisericii Ruse a cerut limitarea drastică a avorturilor. În opinia lui, în acest fel Rusia ar putea spori populația cu 10 milioane de oameni până în 2030.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii Kilill a îndemnat la soluționarea problemei demografice din țară prin limitarea drastică a avorturilor.

PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Ce spune Biserica Ortodoxă din Moldova despre avort?

În opinia lui, astfel de măsuri ar putea duce la o creștere a populației cu 10 milioane de persoane până în 2030.

Într-un discurs rostit în cadrul reuniunilor parlamentare în Consiliul Federației, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a reiterat poziția Bisericii în privința excluderii întreruperii artificiale a sarcinii la cerere, nejustificată medical, eliminând astfel avorturile din asigurările medicale obligatorii.

„Suprafața imensă a țării, o dezvoltare economică puternică – toate acestea necesită un număr mare de oameni și sporirea populației reprezintă una din cele mai importante ținte, care se află astăzi în fața statului rus. Ea se va rezolva ușor dacă vom reduce numărului avorturilor. În zece ani am putea spori numărul populației cu 10 milioane dacă vom înregistra progrese în prevenirea și eliminarea avortutilor din viața noastră", a menționat patriarhul.

“Apoi, în ordine crescândă – 150 și 160 de milioane. Nu e deloc o fantezie și niciun fel de măsuri de alt gen nu vor fi capabile să ne ajute la rezolvarea atât de radicală a problemei demografice, precum limitarea avorturilor”, a conchis Întâistătătorul.

Fluxul de știri
0