Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Beneficiarii programului „Prima Casă”: Cine poate obține compensații de la stat

© Sputnik / Miroslav RotariНовострой
Новострой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul celor care și-au procurat o locuință prin intermediul programului „Prima Casă” este de aproape 4000, iar suma creditelor acordate de bănci se apropie de două miliarde de lei.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. De la lansarea programului de stat „Prima Casă”, numărul beneficiarilor a ajuns la 3945 de persoane, informează Ministerul Finanțelor.

Totodată, ultimele date arată că suma totală a creditelor acordate de către bănci a ajuns la 1,98 miliarde de lei, iar suma totală a garanțiilor active a depășit 990 de milioane de lei.

Potrivit sursei, din numărul total al beneficiari, 2781 sunt familii, iar 1182 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,3 ani.

Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină - Sputnik Moldova
Societate
Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină

Din cei 3945 de beneficiari ai Programului, 556 de persoane se bucură de dreptul la compensații în cadrul Programului Prima Casă 2, destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. De compensații de la bugetul de stat beneficiază și cei care au mai mulți copii minori la întreținere (Prima Casă 3), numărul lor fiind de 1377 de persoane. Alocații de la bugetul de stat încasează și 253 de beneficiari ai programului, care sunt angajați în companii private (Prima Casă 4).

De menționat că suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,033 m.p., iar valoarea medie a acestora este de 591,4 mii lei. În zonele urbane, prin intermediul programului au fost procurate 3713 locuințe, iar în zonele rurale - 250. Dintre acestea, 3651 sunt apartamente, iar 312 - case de locuit individuale.

Fluxul de știri
0