Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urbaniști din Sankt Petersburg vor ajuta la transformarea Chișinăului – detalii

© Photo : Facebook / Iv CebanПримар Кишинева Ион Чебан посетил Центр Генерального плана Санкт-Петербурга
Примар Кишинева Ион Чебан посетил Центр Генерального плана Санкт-Петербурга - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de specialiști din orașul de pe Neva ar putea ajuta la proiectarea zonelor verzi din Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Primarul general al Capitalei, Ivan Ceban, a întreprins o vizită la Centrul de proiectări și cercetări a Planului general al orașului Sankt Petersburg din cadrul Comitetul de Construcții și Arhitectura. El a informat despre vizită într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul-șef a scris pe pagina sa de Facebook că, împreună cu echipa Primăriei Chișinău, a discutat cu directorul Centrului - urbanistul principal al orașului, Iurii Bakei, și cu alți angajați ai instituției.

Russia Leningrad Siege Anniversary - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Chișinăului a participat la comemorarea victimelor blocadei Leningradului

Ceban a subliniat că obiectele culturale din Sankt Petersburgului ”sunt strict reglementate de legislația în vigoare. Astfel, orașul are astăzi un plan de dezvoltare până în anul 2035, iar schema dezvoltării transportului până în 2040”.

Obiectivul de bază al autorităților orașului este ca businessul să se dezvolte, asigurând un echilibru între interesele oamenilor de afaceri și confortul locuitorilor și dezvoltarea orașului, neîncălcând liniile roșii.

Acesta este și obiectivul pe care și-l propune Primăria Municipiului Chișinău, menționează Ceban.

”Ne propunem ca într-o perioada de doi ani și jumătate să elaborăm documentațiile urbanistice pentru dezvoltarea municipiului Chișinău”, le-a spus el colegilor din Sankt Petersburg.

În context, primarul Capitale a propus formarea unui grup comun de lucru pentru a dispune de expertiză și consultanță în acest sens din partea specialiștilor din Sankt Petersburg.

De asemenea, s-a convenit ca grupul de specialiști să ajute la proiectarea zonelor verzi din Chișinău.

Primarul Ion Ceban, aflat într-o vizită la Sankt Petersburg, a depus ieri flori la monumentul victimelor asediului Leningradului. Acesta a participat la ceremonia de comemorare alături de președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexandr Beglov și alți oficiali ruși.

Fluxul de știri
0