Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Chișinăului a participat la comemorarea victimelor blocadei Leningradului

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaRussia Leningrad Siege Anniversary
Russia Leningrad Siege Anniversary - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a participat la ceremonia de comemorare a victimelor asediului Leningradului în cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a depus flori alături mai mulți oficiali ruși.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Primarul Ion Ceban a depus flori la monumentul victimelor asediului Leningradului, din orașul Sankt Petersburg. Acesta a participat la ceremonia de comemorare alături de președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexandr Beglov și alți oficiali. Alături de Ceban a fost și unul dintre martorii acelor evenimente, Nina Maxim, născută la Chișinău.

© Photo : Facebook / Iv CebanИон Чебана в Петербурге
Primarul Chișinăului a participat la comemorarea victimelor blocadei Leningradului - Sputnik Moldova
Ион Чебана в Петербурге

Ion Ceban a adus un omagiu și soldaților originari din Republica Moldova care au participat la luptele de apărare a orașului Sankt Petersburg, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Asediul a durat din 8 septembrie 1941 până în 27 ianuarie 1945. Numărul victimelor variază de la 670 de mii până la 1,5 milioane de persoane, în funcție de estimările făcute de diverse surse.

Fluxul de știri
0