Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va aborda problema Sputnik Estonia la APCE

Abonare
Directorul executiv al Agenției de Presă și Radio "Rusia Astăzi", Kiril Vîșinski, și șeful portalului Sputnik Estonia, Elena Cerîșeva, vor participa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care se va desfășura la Strasbourg.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. La sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se va povesti despre presiunile făcute de autoritățile din Estonia asupra jurnaliștilor Sputnik din această țară, a anunțat șeful reprezentanței agenției în Tallinn, Elena Cerîșeva.

П/к и. о. министра иностранных дел РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Criza siriană, la o etapă avansată a reglementării
"Eu am să fac tot ce este posibil și imposibil ca întreaga lume, toate organizațiile europene, internaționale de apărare a drepturilor omului și alte structuri cu pondere să afle despre nelegiuirea pe care o comit autoritățile Estoniei în raport cu jurnaliștii ruși. Doresc ca ei să afle că într-o țară europeană, care se declară democratică, autoritățile, poliția îi amenință pe jurnaliștii cu dosare penale doar pentru faptul că ei lucrează pentru "Rusia Astăzi", a declarat Cerîșeva.

Ea a precizat că va vorbi la APCE făcând trimitere la ceea ce i s-a întâmplat ei personal și va da detalii amănunțite ale acestui caz strigător la cer.

"Sunt gata să iau cu mine scrisoarea pe care mi-a expediat-o poliția ca să arăt pe ce s-au bazat polițiștii atunci când ne-au amenințat cu dosare penale, cum ei au transferat sancțiunile luate împotriva unei persoane asupra unei organizații de stat rusești. Poate este cazul ca ei să ia cunoștință de această scrisoare", a explicat Elena Cerîșeva.

Павильон информационного агентства Sputnik перед открытием Петербургского международного экономического форума 2015 - Sputnik Moldova
Opinia estonienilor: suspendarea activității Sputnik – o cenzură
Anterior vicepreședintele dumei de Stat, Piotr Tolstoi, a anunțat că delegația Federației Ruse la sesiunea de iarnă a APCE va aborda problema libertății mass-media în Europa și a situației creată la Sputnik Estonia. Luni serviciul de presă al Agenției de Presă și Radio "Rusia Astăzi" a anunțat că directorul executiv al Agenției, Kiril Vîșinski, și șeful portalului Sputnik Estonia, Elena Cerîșeva, vor participa la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care se va desfășura la Strasbourg, în perioada 27-30 ianuarie.

Estonia este singurul stat baltic în care se află o redacție și un oficiu al agenției de știri și radio Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, care activau în baza unui contract de muncă, semnat cu Agenția de Știri „Rossiya Segodnya”.

Fluxul de știri
0