Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Criza siriană, la o etapă avansată a reglementării

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaП/к и. о. министра иностранных дел РФ С. Лаврова
П/к и. о. министра иностранных дел РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Criza din Siria se află într-o etapă avansată a reglementării, a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, dedicată evaluării activității diplomatice din anul 2019.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Criza siriană se află într-un stadiu avansat al reglementarii, a declarat vineri ministrul interimar de Externe al Rusiei Serghei Lavrov.

“Criza siriană se află la o etapă avansată a reglementării. Practic, există progres pe toate direcțiile – și în cea militar-politică, și în cea diplomatică, și în cea umanitară”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă consacrate bilanțului activității diplomației ruse în anul 2019.

În provincia siriană Idlib a intrat în vigoare regimul de încetare a focului - Sputnik Moldova
Video
În provincia siriană Idlib a intrat în vigoare regimul de încetare a focului
Potrivit lui, există o tărăgănare în ceea ce privește restabilirea economică, pentru că partenerii occidentali ai unor state din regiune înaintează niște precondiții care se schimbă în funcție de ceea ce se întâmplă. În opinia diplomatului, acest lucru nu contribuie la obținerea unor rezultate.

Conflictul militar din Siria a izbucnit în 2011. La sfârșitul anului 2017 a fost anunțată victoria asupra grupării teroriste Statul islamic în Siria și Irak. În unele zone ale acestor țări continuă operațiunile de eliminare a radicalilor. În prezent, în centrul atenției se află reglementarea politică a crizei, refacerea Siriei, precum și readucerea în țară a persoanelor refugiate.

Fluxul de știri
0