Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni reținuți de Poliția din România: Iată ce au făcut

© Photo : Facebook / Poliția RomânăPoliția Română
Poliția Română - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați care se îndreptau spre Republica Moldova cu bunuri furate din apartamentele din București au fost reținuți de Poliția din România.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Au furat ceasuri de lux și bijuterii din aur de sute de mii de euro, iar acum sunt cercetați penal în România. Este fapta a doi bărbați, de 35, respectiv 41 de ani, reținuți de poliția română pe raza municipiului Buzău. Într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este precizat că, în timpul reținerii, cei doi se deplasau cu un autoturism spre  un punct de trecere a frontierei către Republica Moldova.

furt - Sputnik Moldova
Societate
Culmea hoției: Un bărbat din Bălți a comis un furt chiar în secția de poliție

Cei doi făptași sunt bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă, după ce aceştia ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 2 al Bucureștiului.

În urma investigațiilor s-a descoperit că „la data 1 noiembrie 2019, în intervalul orar 12:00-15:00, doi bărbaţi, prin folosirea de chei potrivite, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi ar fi sustras mai multe ceasuri de lux şi  bijuterii din aur în valoare de aproximativ 300.000 euro”, este specificat în comunicatul DGPMB.

Presa română scrie cu referire la surse din cadrul anchetei că cei doi ar deține dublă cetățenie, română și moldovenească. Mai mult, aceștia ar fi cercetaţi pentru infracţiuni similare şi în Republica Moldova, unul dintre ei fiind liderul unui grup infracţional organizat.

După audieri, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2,  sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

Fluxul de știri
0