Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Petru Lucinschi la ceas aniversar: A fost felicitat de Igor Dodon – Foto

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon îl felicită pe Petru Lucinschi
Igor Dodon îl felicită pe Petru Lucinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon l-a felicitat pe fostul președinte Petru Lucinschi cu prilejul zilei de naștere, în cadrul unei întrevederi. Primii doi președinți ai Republicii Moldova au devenit luna aceasta octogenari.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Petru Lucinschi, fost președinte al Republicii Moldova în anii 1997-2001, împlinește luni, 27 ianuarie, vârsta de 80 de ani. Petru Lucinschi, cel de-al doilea preşedinte moldovean, s-a născut în satul Rădulenii Vechi, Florești, pe 27 ianuarie 1940.

Cu prilejul aniversării, fostul președinte a fost felicitat de președintele Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri.  

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon îl felicită pe Petru Lucinschi
Petru Lucinschi la ceas aniversar: A fost felicitat de Igor Dodon – Foto - Sputnik Moldova
Igor Dodon îl felicită pe Petru Lucinschi

„L-am felicitat astăzi pe ex-președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 80 de ani. I-am urat domnului Lucinschi mulți ani, sănătate, bunăstare și multe bucurii alături de cei dragi”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon, Mircea Snegur și Petru Lucinschi - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, Snegur și Lucinschi, la sediul renovat al Președinției: Iată ce au discutat

Dodon i-a mulțumit pentru ”contribuţia substanţială personală la consolidarea statului Republica Moldova, pentru efortul şi munca depuse întru fortificarea unităţii neamului şi creşterea bunăstării cetățenilor”.

În cadrul întâlnirii, Igor Dodon și Petru Lucinschi au făcut și un schimb de opinii cu privire la diverse subiecte de actualitate, potrivit șefului statului.

Menționăm că și primul președinte moldovean, Mircea Snegur, a împlinit luna aceasta, pe 17 ianuarie, vârsta de 80 de ani. De notat că cei doi foști președinți octogenari s-au născut în același an, în aceeași lună și chiar în același raion – Florești. Pe 1 decembrie 1996, Mircea Snegur a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petru Lucinschi.

Fluxul de știri
0