Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada SUA la Bagdad, lovită în plin de trei rachete

© AP Photo / Nasser NasserIraqi army soldiers are deployed in front of the U.S. embassy, in Baghdad
Iraqi army soldiers are deployed in front of the U.S. embassy, in Baghdad - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit surselor internaționale, una dintre rachete a lovit o cantină, chiar la ora mesei, cel puțin o persoană fiind rănită

CHIŞINĂU, 27 ian - Sputnik. Cinci rachete au fost lansate asupra ambasadei SUA din capitala Irakului, Bagdad, anunță agențiile de presă internaționale. Într-o gravă ”premieră”, trei rachete au lovit direct ambasada americană.

Conform surselor, una dintre rachete a lovit o cantină, chiar la ora mesei, cel puțin o persoană fiind rănită.

Explozie - Sputnik Moldova
Tensiuni în Orientul Mijlociu: Iranul a atacat două baze militare ale SUA din Irak

Acum mai puțin de o săptămână, pe 20 ianuarie, alte trei rachete au fost lansate către ”Zona verde” din Bagdad, unde se află Ambasada SUA - una dintre ele s-a nimerind aproape de reşedinţa adjunctului ambasadorului american.

Acum însă se înregistrează această gravă premieră – ca însăși clădirea Ambasadei să fie luată ca țintă și lovită.

Reacția SUA este deocamdată una în limitele responsabilizării guvernului irakian – căruia îi cer ”să îşi îndeplinească obligaţiile de a ne proteja facilitățile diplomatice”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, transmite CNN. Departamentul de Stat anunță că situația din Irak rămâne tensionată din cauza atacurilor milițiilor susținute de Iran.

Fluxul de știri
0