Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-a aflat motivul real pentru care Guvernul Medvedev și-a dat demisia

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Dmitri Medvedev
Vladimir Putin și Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a explicat la un post de televiziune că plecarea lui Dmitri Medvedev din funcția de premier a fost determinată de apariția unor noi sarcini.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik.

Рабочая поездка премьер-министра РФ Д. Медведева в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Rusia
Este oficial! Ce funcție ocupă Medvedev după ce a demisionat din fruntea Guvernului rus
Decizia de a renunța la postul de premier al Rusiei îi aparține cu desăvârșire lui Dmitri Medvedev, care a hotărât să-i ofere lui Vladimir Putin posibilitatea de a realiza scopurile pe care și le-a propus să le îndeplinească. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov la un post de televiziune din Rusia. 

Peskov a precizat că Medvedev și-a depus mandatul pe fundalul unor noi sarcini.

”El a vrut să-i ofere președintelui „carte blanche” pentru a îndeplini scopurile de dezvoltare națională”, a declarat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a subliniat că pentru implementarea acestor sarcini este nevoie de un cabinet de miniștri cât se poate de flexibil.

Guvernul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia pe 15 ianuarie, în contextul în care Vladimir Putin a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Acestea îi oferă Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministru, ci și de a o aproba prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Fluxul de știri
0