Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Este oficial! Ce funcție ocupă Medvedev după ce a demisionat din fruntea Guvernului rus

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка премьер-министра РФ Д. Медведева в Санкт-Петербург
Рабочая поездка премьер-министра РФ Д. Медведева в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul de numire a lui Dmitri Medvedev în funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care a fost instituită tot astăzi de către liderul de la Kremlin.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Vladimir Putin a instituit funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și i-a oferit-o fostului premier Dmitri Medvedev, așa cum a anunțat miercuri șeful statului rus. Decretul prezidențial a fost publicat pe site-ul Kremlinului, anunță RIA Novosti.

Noile atribuții ale lui Medvedev

Vladimir Putin a remarcat că Dmitri Medvedev a fost cel mai longeviv premier în istoria contemporană a Rusiei - timp de opt ani el s-a aflat în fruntea Guvernului.

Candidatul la funcția de premier al Rusiei Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Rusia
Duma de Stat a Rusiei a aprobat candidatura lui Mișustin la funcția de premier
”Am stabilit că Medvedev va fi direct responsabil de securitatea țării”, a declarat liderul de la Kremlin. 

Guvernul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia pe 15 ianuarie, în contextul în care Vladimir Putin a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Acestea îi oferă Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministru, ci și de a o aproba prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Fluxul de știri
0