Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții patronatelor: Iată ce au discutat - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Confederației Patronatelor au abordat la o întrevedere cu premierul Ion Chicu probleme prioritare din diverse domenii ale economiei.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). Părțile au discutat despre modalitățile prin care poate fi stimulată activitatea business-ului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului din 25 ianuarie.

În cadrul întrevederii cu premierul, reprezentanții patronatelor au menționat mai multe impedimente cu care se confruntă agenții economici din diverse domenii.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul s-a apucat să monitorizeze prețurile: De ce s-au scumpit carburanții - Foto

În special, reprezentanții CNPM s-au referit la insuficiența forței de muncă, necesitatea reglementării controalelor de stat și a modernizării Codului Muncii.

De asemenea, ei au accentuat în discuția cu premierul „importanța consolidării politicilor publice din domeniul construcției în cadrul unui singur minister, dar și stabilirea politicii bugetar-fiscale pe un termen de lungă durată”.

Alte subiecte abordate la întrevedere au vizat tichetele de masă, patentele de întreprinzător, desfășurarea licitațiilor publice, impozitele în domeniul HORECA, reforma justiției.
În ceea ce privește diminuarea numărului controalelor de stat, Ion Chicu a precizat că „în scurt timp va fi dizolvată Poliția economică”.

Referitor la politica bugetar-fiscală, premierul a reconfirmat intenția Guvernului de a crea reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici.

Prim-ministrul a spus că invită patronatele „pe platforma de negocieri lansată de Ministerul Finanțelor”, astfel ca până în luna mai 2020 să fie setate obiectivele politicii fiscale pentru anul 2021.

Ion Chicu a mai spus că Guvernul este deschis pentru colaborarea cu partenerii sociali, pentru a găsi soluții.

Fluxul de știri
0