Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătoare importantă la chinezi: Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Chinei

© SputnikIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Chinei cu prilejul intrării în noul an conform calendarului oriental. Șeful statului a apreciat înalt „cooperarea tot mai dinamică și mai substanțială” moldo-chineză și a mulțumit pentru sprijinul acordat de China.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a adresat președintelui Chinei, Xi Jinping, „în numele poporului Republicii Moldova” şi al său personal, „cele mai sincere felicitări cu ocazia Anului Nou”.

Șobolan alb - Sputnik Moldova
2020 este bisect - apare ziua de 29 februarie: Începe Anul Șobolanului de Metal – horoscop

Chinezii au sărbătorit Revelionul și intrarea în Anul Șobolanului de Metal pe 25 ianuarie. Anul se va încheia, conform zodiacului oriental, pe 11 februarie 2021.

Igor Dodon i-a dorit președintelui Chinei „multă sănătate, fericire, prosperitate și realizări frumoase”.

În același mesaj de felicitare, șeful statului a remarcat „cu deosebită plăcere cooperarea tot mai dinamică și mai substanțială” dintre Republica Moldova și China.

Relația moldo-chineză are ca fundament „prietenia tradițională, valorile fundamentate comune și respectarea reciprocă a integrității teritoriale și a suveranității statelor noastre”, a menționat Igor Dodon.

Președintele moldovean a exprimat recunoștință pentru sprijinirea constantă a reformelor promovate de conducerea Republicii Moldova și pentru asistența considerabilă oferită în acest sens de poporul chinez.

Fluxul de știri
0