Cutremurul din Turcia: Numărul decedaților și răniților a crescut - ce se întâmplă acum

© © Sputnik / Sertac KayarCutremur în Turcia
Cutremur în Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia naţională turcă de gestionare a catastrofelor a anunțat un nou bilanț al cutremurului devastator de vineri. Numărul decedaților și răniților este în creștere. Și astăzi continuă căutarea eventualilor supraviețuitori sub dărâmături.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Cel puțin 31 de persoane au murit din cauza cutremurului de pământ cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter care s-a produs pe 24 ianuarie în estul Turciei. 

Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Politică
Cutremur de 6,8 grade în Turcia: Mesajul de condoleanțe adresat de Igor Dodon

Un nou bilanț a fost anunțat duminică, 26 ianuarie, de Agenţia naţională turcă de gestionare a catastrofelor, transmit agențiile de presă internaționale.

Peste 1.600 de persoane au fost rănite în timpul seismului în provinciile Elazig şi Matalya, unde s-au prăbușit 80 de clădiri, iar 645 au fost grav avariate.

Echipele de intervenţie au salvat de sub dărâmături nu mai puțin de 45 de persoane în cele două provincii. În această dimineață continuă operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care s-a deplasat în provinciile afectate de seism, a spus că autoritățile vor avea grijă ca nicio persoană să nu rămână fără locuinţă.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), provocând pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale.

Epicentrul seismului a fost în zona orașului Sivridge din provincia Elazig. După cutremur, au fost înregistrate 228 de replici cu magnitudine de 4 grade și mai mari.

Seismurile au fost resimțite în provinciile din estul Turciei Adana, Hatay, Osmaniye, Tunzheli, Gaziantep, Shanliurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Chorum și Kayseri, precum și în nordul Siriei.

Fluxul de știri
0