Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremur de 6,8 grade în Turcia: Mesajul de condoleanțe adresat de Igor Dodon

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter care s-a produs aseară în estul Turciei, la orele 17:55 GMT, a provocat pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale. Igor Dodon le-a exprimat condoleanțe președintelui și poporului turc.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat sâmbătă, 25 ianuarie, un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu cutremurul devastator de vineri seară.

Turkish rescue services and police inspect the scene of a collapsed building following a 6.8 magnitude earthquake in Elazig, eastern Turkey on January 24, 2020 - Sputnik Moldova
Cutremur în Turcia: Cel puțin 20 de morți raportați, sute de răniți, oameni sub dărâmături

„Сu profundă tristeţe și regret am aflat despre cutremurul produs în estul Turciei, care a lăsat în urmă vieți pierdute, pagube materiale şi amintiri dureroase”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

„În aceste clipe de suferinţă, adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sincere condoleanţe familiilor celor îndurerați. Suntem alături de cetăţenii Republicii Turcia şi le dorim recuperare grabnică celor care au fost traumatizaţi în rezultatul dezastrului natural”, i-a scris Igor Dodon președintelui turc.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), provocând pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale.

Epicentrul seismului a fost în zona orașului Sivridge din provincia Elazig. Conform celor mai recente date, în provinciile Elazig și Malatya, ca urmare a cutremurului, 20 de persoane au murit și 1.030 au fost rănite.

Potrivit Agenţiei pentru Situaţii Excepţionale şi Dezastre Naturale din Turcia, după cutremur, au fost înregistrate 228 de replici de magnitudine 4.0 și mai mari. 

Seismurile au fost resimțite în provinciile din estul Turciei Adana, Hatay, Osmaniye, Tunzheli, Gaziantep, Shanliurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Chorum și Kayseri, precum și în nordul Siriei.

Fluxul de știri
0