Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât vor costa euro și dolarul săptămâna viitoare: Cursul BNM pentru luni, 27 ianuarie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Dolarul urcă ușor în cotații, cu mai puțin de un ban, în timp ce prețul euro a scăzut cu aproape 10 bani. Și prețul leului românesc scade cu doi bani. Hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin tendința ascendentă.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru luni, 27 ianuarie, un dolar american echivalează cu 17,73 lei, un euro – cu 19,57 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu aproape 29 de bani.

Comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, prețul dolarului este în creștere nesemnificativă, de până la un ban, în timp ce prețul euro a scăzut cu aproape 10 bani. 

Курс валют - Sputnik Moldova
Cu cât s-au scumpit euro și dolarul: Cursul BNM și cotațiile de la casele de schimb

Și prețul leului românesc s-a redus cu doi bani, conform cursului valutar anunțat de BNM. Hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin tendința ascendentă în cotațiile oficiale, dar creșterea pe care o înregistrează este de până la un ban.

La sfârșitul acestei săptămâni, casele de schimb valutar ale celor mai importante bănci au vândut dolarul cu 17,75 – 17,80 lei și l-au cumpărat cu 17,58 – 17,63 lei.

Pentru euro au fost afișate prețuri de 19,60 – 19,69 lei la vânzare și 19,40 – 19,52 lei la cumpărare.

Unitățile de schimb valutar ale băncilor cumpărau rubla cu 28 de bani și o vindeau cu 29 de bani.

Fluxul de știri
0