Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritatea Aeronautică Civilă oferă detalii privind atacarea elicopterului moldovenesc

© Photo: Twitter / Ministry of Defense, AfghanistanРакета попала в вертолет афганских военных
Ракета попала в вертолет афганских военных - Sputnik Moldova
Abonare
Elicopterul moldovenesc, doborât astăzi de talibani, se afla într-o misiuni umanitară în Afganistan, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că elicopterul MI-8, înregistrat în Republica Moldova, transporta produse alimentare în cadrul unei misiuni umanitare, când a fost lovit de o rachetă lansată de talibani. Incidentul s-a produs în localitatea Kajaki, provincia Helmand din Afganistan, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Ракета попала в вертолет афганских военных - Sputnik Moldova
Societate
Un elicopter moldovenesc a fost lovit de o rachetă a talibanilor în Afganistan - Video

Potrivit informațiilor de ultimă oră, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG, nu în timpul zborului, cum a fost anunțat inițial, ci în timp ce se afla la sol. La bordul elicopterului se aflau nu patru, ci trei membri ai echipajului. Comandantul și inginerul mecanic, cetățeni ai Ucrainei, au fost ușor răniți. Copilotul era din Republica Moldova. El nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale. Viața lor este în afara pericolului.

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că monitorizează derularea anchetei, fiind informată constat de către operatorul aerian și susține că va reveni mai târziu cu noi informații.

Luni, Autoritatea Aeronautică Civilă va verifica dacă se respectă procedurile de securitate aeronautică de către companiile care operează zboruri în afara Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0