Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un elicopter moldovenesc a fost lovit de o rachetă a talibanilor în Afganistan - Video

© Photo: Twitter / Hesamuddin HesamРакета попала в вертолет афганских военных
Ракета попала в вертолет афганских военных - Sputnik Moldova
Abonare
Un elicopter care aparține unei companii aeriene private din Republica Moldova și se afla într-o misiune în Afganistan a fost lovit de o rachetă lansată de talibani.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Un elicopter al unei companii private din Republica Moldova a fost lovit de o rachetă în sudul Afganistanului. 

Informația a fost confirmată pentru corespondentul Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

Potrivit sursei citate, a fost avariat un elicopter MI-8, care nu aparține Ministerului Apărării din Moldova. Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Apărării al Afganistanului afirmă că a fost doborât un avion MI-17. Atacul asupra elicopterului moldovenesc a fost revendicat de talibani, anunță RIA Novosti.

Patru membri ai echipajului - toți cetățeni ai Ucrainei, s-au ales doar cu răni ușoare.

Aparatul de zbor, care avea misiunea de a aproviziona soldații din această zonă, a fost avariat ușor. 

​Ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile din Moldova, Irina Bodolica, a declarat într-un comentariu pentru sursele media locale că elicopterul a fost doborât la o oră de la decolare. 

Fluxul de știri
0