Teheranul răspunde la amenințările din SUA, adresate succesorului lui Soleimani

© AP Photo / Ronald ZakThe Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova
Abonare
Teheranul consideră că amenințările adresate noului șef al Quds de către reprezentantul special al SUA pentru Iran reprezintă o dovadă a terorismului de stat, promovat de SUA.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Drept răspuns la amenințările ale reprezentantului special al SUA pentru Iran, Brian Hook, adresate noului comandant al trupelor speciale Quds, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Iranlui, Abbas Mousavi, a declarat că aceste cuvinte reprezintă o dovadă a terorismului de stat promovat de SUA.

In this picture released by the official website of the office of the Iranian supreme leader, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei delivers his speech in a meeting with a group of religious performers in Tehran, Iran, Thursday, April 9, 2015 - Sputnik Moldova
Liderul suprem iranian: sancțiunile impuse de Washington nu vor face Iranul să cedeze
Afirmațiile acestui oficial al Departamentului de Stat al SUA reprezintă o confirmare oficială și developare a unui terorism de stat, promovat de SUA, a consideră Mousavi. Declarația lui a fost publicată pe canalul-telegram al diplomației iraniene.

El a mai adăugat că în acest fel SUA confirmă că statul lor și forțele lor armate au comis atentate teroriste și vor continua să acționeze în acest fel și în viitor. Mousavi a calificat abordările SUA drept o dovadă de slăbiciune, dezorientare și disperare și a îndemnat comunitatea internațională să condamne acțiunile acestui stat.

Mai devreme, reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a declarat că noul comandat al trupelor special Quds, Esmail Ghaani, îl așteaptă aceeași soartă ca și cea a predecesorului său, generalul Qasem Soleimani, în cazul în care va ucide americani.

Fluxul de știri
0