Liderul suprem iranian: sancțiunile impuse de Washington nu vor face Iranul să cedeze

© AP Photo / Office of the Iranian Supreme LeaderIn this picture released by the official website of the office of the Iranian supreme leader, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei delivers his speech in a meeting with a group of religious performers in Tehran, Iran, Thursday, April 9, 2015
In this picture released by the official website of the office of the Iranian supreme leader, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei delivers his speech in a meeting with a group of religious performers in Tehran, Iran, Thursday, April 9, 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a lansat un apel la unitate naţională, în prima sa predică de vineri rostită în ultimii opt ani, ayatollahul declarând că sancţiunile impuse de Washington nu vor face Iranul să cedeze.

BRUXELLES, 18 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Ayatollahul Ali Khamenei i-a chemat în predica sa pe iranieni să se prezinte în număr mare la vot în alegerile legislative care vor avea loc în februarie.

Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova
Presa americană: practici mafiote ale SUA pentru a șantaja Europa împotriva Iranului
Mii de credincioşi s-au adunat într-o mare sală de rugăciune din centrul Teheranului, precum şi pe străzile şi în zona din jurul clădirii, strigând ”Moarte Americii”.

În predica de vineri, prima din ultimii opt ani, într-un moment în care regimul de la Teheran este supus presiunilor, Khamenei a mai spus că ar trebui luate măsuri pentru prevenirea unor incidente precum doborârea ”tragică” a avionului companiei Ukraine International Airlines.

Ayatollah Khamenei a mai declarat că loviturile cu rachete ale Teheranului împotriva unor ţinte americane în Irak au arătat că Iranul are sprijin divin în a ”da o palmă” unei puteri mondiale.

”Faptul că Iranul are forţa de a da o astfel de palmă unei puteri mondiale arată mâna lui Dumnezeu”, a spus Khamenei, subliniind că uciderea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei de elită Quds şi un apropiat al său, a arătat ”natura teroristă” a Washingtonului.

În predica de astăzi, Ali Khamenei a mai spus că nu se poate avea încredere în cele trei puteri europene - Franţa, Germania, Marea Britanie - părţi ale acordului nuclear din 2015 şi care au declanşat în această săptămână mecanismul de reglementare a diferendelor, ce poate conduce la reimpunerea de sancţiuni din partea ONU. Potrivit lui Khamenei, aceste acţiuni de a exercita presiuni asupra Iranului nu vor da rezultate.

El i-a acuzat de asemenea pe ”duşmanii” Iranului că încearcă să se folosească de doborârea accidentală a avionului ucrainean pentru a umbri manifestarea publică de durere care a urmat asasinării generalului Soleimani.

Fluxul de știri
0