Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări la Moldsilva: Cine este noul director al instituției

© Sputnik / Miroslav RotariMoldsilva
Moldsilva - Sputnik Moldova
Abonare
Noul director al Agenției ”Moldsilva” a fost desemnat în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Dumitru Cojocaru a fost numit în funcția de director al Agenției ”Moldsilva”. Acesta a fost prezentat astăzi colectivului instituției, în cadrul unei ședințe la care a participat și ministrul Agriculturii, Ion PERJU.

Вырубка лесов в селе Кошерница, Вадул-луй-Водэ - Sputnik Moldova
În Moldova, la fiecare oră, sunt tăiate câte trei hectare de pădure: Reacția Moldsilva

Potrivit ministrului, noul director are experiență de muncă de peste 35 de ani în domeniul administrării fondului forestier și administrației publice, în domeniul managementului forestier, managementului financiar, este și un bun coordonator al activității organizațiilor.

Dumitru Cojocaru a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a făcut studii la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o vastă experiență de muncă în domeniu. Astfel, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

După prezentările, ministrul a avut un schimb opinii cu angajații Moldsilva în privința principalelor probleme din sector și modalităților de redresare a situației în domeniu.

Fluxul de știri
0