Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașinile cu numere moldovenești pot tranzita Transnistria: Iată ce s-a întâmplat

© SputnikDrum
Drum - Sputnik Moldova
Abonare
Mașinile de pe malul drept al Nistrului vor tranzita în continuare regiunea transnistreană pentru a ajunge în Ucraina. Administrația de la Tiraspol „a înghețat” restricțiile ce urmau să fie aplicate de astăzi.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Administrația de la Tiraspol „a înghețat” restricțiile la tranzitarea regiunii transnistrene pentru pentru transportul auto cu numere de înmatriculare moldovenești anunțate anterior și care urmau să fie puse în aplicare din 24 ianuarie.

Mașini parcate în oraș - Sputnik Moldova
Politică
Discuție Dodon - Krasnoselski despre restricțiile pentru mașinile cu numere moldovenești

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut anunțul la întrevederea din 23 ianuarie cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare a problemei transnistrene, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, potrivit unui comunicat de presă al administrației transnistrene.

Tiraspolul a decis să nu pună în aplicare interdicția după ce Chișinăul a suspendat restricțiile de traversare a frontierei moldo-ucrainene impuse vehiculelor înmatriculate în regiunea transnistreană, a spus liderul transnistrean.

„La această oră, Moldova a anunțat suspendarea interdicției și, ca urmare, a fost înghețată punerea în aplicare a măsurilor de răspuns din partea Transnistriei”, a precizat Vadim Krasnoselski.

Mașinile de pe malul drept al Nistrului tranzitează regiunea transnistreană pentru a ajunge în Ucraina.

Pe 17 ianuarie, președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu Vadim Krasnoselski despre restricția de circulație pentru vehiculele cu numere de înmatriculare moldovenești dorită de Tiraspol. Interlocutorii au convenit atunci să găsească urgent o soluție pentru a nu permite înrăutățirea situației.

Fluxul de știri
0