Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Discuție Dodon - Krasnoselski despre restricțiile pentru mașinile cu numere moldovenești

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaMașini parcate în oraș
Mașini parcate în oraș - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au convenit, în cadrul unei discuții telefonice, să găsească urgent o soluție în problema restricțiilor pentru vehiculele cu numere de înregistrare moldovenești anunțate de regiunea transnistrenă.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre restricțiile pentru vehiculele cu numere de înmatriculare moldovenești, restricții anunțate astăzi pe site-ul departamentului de Externe al regiunii transnistrene.

КПП Кучурганы - Sputnik Moldova
Societate
Mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești nu vor mai putea tranzita Transnistria
Decizia ar urma să intre în vigoare din 24 ianuarie.

Igor Dodon și Krasnoselski au convenit să găsească urgent o soluție pentru a nu permite înrăutățirea situației, a anunțat șeful statului.  

Instituția de la Tiraspol informase astăzi că mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești nu vor mai putea tranzita regiunea transnistreană pentru a putea ajunge în Ucraina. Restricția a fost adoptată ca răspuns la restricțiile de circulație instituite vehiculelor înmatriculate în regiunea transnistreană de către oficialitățile de la Chișinău, anunță instituția tiraspoleană.

„Am convenit sa găsim de urgentă soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni. Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar în urma dialogului dintre Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a dat asigurări că va face „tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor de a călători liber să fie respectat”.

Fluxul de știri
0