Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Holocaustul - dreptul la memorie" – expoziție de carte și fotografii în Capitală

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Biblioteca Națională a Republicii Moldova inaugurează expoziția "Dreptul la memorie".
"Holocaustul - dreptul la memorie" – expoziție de carte și fotografii în Capitală

Amintirea atrocităților trecutului și-a găsit reflectare și la Biblioteca Națională din Capitală. Astfel, instituția se implică deja de ani buni în organizarea unor evenimente de cercetare a fenomenului Holocaustului.

Holocaust: Pagini triste în istoria evreilor din Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Săptămâna Memoriei: Programul evenimentelor dedicate comemorării victimelor Holocaustului

În cadrul expoziției "Dreptul la memorie" vor fi prezentate materiale istorice și lucrări despre uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Expoziția conține circa 150 de documente din colecțiile bibliotecii având scopul de a comemora victimele și soarta evreilor de pretutindeni.

Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, spune că, deși pare că este suficientă informație, Holocaustul continua să fie o filă din istorie despre care unii cunosc prea puțin. De aceea, biblioteca oferă posibilitatea tuturor vizitatorilor de a reflecta asupra istoriei.

"Luând în considerație experiența anilor trecuți, această temă stârnește interesul și curiozitatea tinerilor și adulților. Astfel de expoziții se bucură de mare succes și oferă șansa de a cunoaște cât mai multe informații. Așteptăm toți doritorii", a declarat Elena Pintilei.

Expoziția va fi deschisă pentru până pe data de 31 ianuarie 2020, spațiul expozițional, et. 2, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0