Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde internetul este mai ieftin: Moldova sau România

CC0 / sharpemtbr / ChildrenДети за компьютером, фото из архива
Дети за компьютером, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova ocupă locul 12 în lume la capitolul cel mai ieftin internet fix pe bandă largă, afirmă expertul Veaceslav Ioniță, făcând referire la datele prezentate de Cable.co.uk.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Conform Cable.co.uk, Moldova ocupă locul 12 în lume la capitolul cel mai ieftin acces la internet fix pe bandă largă, afirmă Veaceslav Ioniță într-un studiu făcut public pe blogul său.

Iurie Ciocan - Sputnik Moldova
Cum arată viitorul: Poliție virtuală, roboți și…
Expertul spune că, față de anul 2018, în 2019 Moldova a căzut cu 6 poziții: de la locul 6 la locul 12. Prețul în 2019 la internet pe bandă largă în Moldova a constituit 11,57 dolari pe lună, similar cu cel de anul trecut, dar în multe țări internetul s-a ieftinit considerabil în 2019 față de 2018.

Spre exemplu, România a avansat de pe locul 10 în anul 2018, cu un preț de 14,42 dolari pe lună, pe locul 4 în 2019, cu un preț de 8,15 dolari pe lună.

© Photo : Veaceslav Ioniță Top-20 al țărilor cu cele mai mici prețuri la internet fix pe bandă largă, dolari/lună
Unde internetul este mai ieftin: Moldova sau România - Sputnik Moldova
Top-20 al țărilor cu cele mai mici prețuri la internet fix pe bandă largă, dolari/lună

După prețul pentru un Mb, România ocupă locul 1 în lume cu cel mai ieftin cost al datelor de doar 0,02 dolari/Mb, iar Moldova se situează pe locul 26 cu un cost al datelor de 0,25 dolari/Mb.

Cele mai mari prețuri sunt în Eritrea și Yemen, unde internetul ajunge la 2,5 mii de dolari pe lună.

Fluxul de știri
0