Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exodul tinerilor din țară: Ce le-a spus Chicu reprezentanților APL din Găgăuzia

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Chicu și Vlah, la Vulcănești
Chicu și Vlah, la Vulcănești - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu bașcanul Irina Vlah, a participat la o ședință comună cu APL din UTA Găgăuzia, la Vulcănești. La ședință au fost prezenți primari, funcționari și consilieri din autoritățile locale și peste 170 de oameni de afaceri.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Premierul Ion Chicu consideră că una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova este exodul tinerilor din țară, proces care afectează dezvoltarea țării, iar pentru a schimba lucrurile premierul consideră că trebuie create cât mai multe locuri de muncă în toată țara.

Declarația a fost făcută în cadrul vizitei sale la Vulcănești, în Autonomia Găgăuză, unde a avut loc o ședință cu participarea administrației publice locale din regiune, dar și a peste 170 de oameni de afaceri.

”Problema exodului tinerilor a afectat și afectează întreaga societate. Dacă vrem să schimbăm starea lucrurilor, trebuie să creăm locuri de muncă în toată țara", a menționat premierul.

Totodată, Chicu a vorbit despre investițiile masive în reabilitarea și construcția drumurilor, în iluminatul stradal, dar și despre atragerea investițiilor destinate industrializării centrelor raionale și crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite.

Reuniunea premierului Ion Chicu cu primarii - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu i-a convocat pe primarii din raioane: Iată care a fost scopul întâlnirii - Foto

În mesajul său, șeful Executivului a vorbit și despre asigurarea ordinii publice și ”resuscitarea” institutului polițistului de sector, despre evoluția salariilor în educație și sănătate, dar și despre programele Guvernului menite să susțină tinerii specialiști.

Sesiunea de întrebări–răspunsuri a durat peste o oră și jumătate, timp în care premierul le-a oferit reprezentanților APL și oamenilor de afaceri explicații referitoare la starea proastă a drumurilor și transportului de mărfuri intens spre portul Giurgiulești, s-au interesat de programele menite să încurajeze inițierea afacerilor, ceea ce ar putea opri migrația tinerilor din țară, și multe altele. 

Chicu i-a îndemnat pe reprezentanții autorităților locale și pe oamenii de afaceri să se concentreze pe dezvoltarea localităților și identificarea soluțiilor pentru problemele curente reieșind din posibilitățile existente.

”Avem probleme comune, care ne unesc. Trebuie sa lăsăm politica la o parte și să facem ceea ce așteaptă oamenii de la noi", a spus premierul.

Fluxul de știri
0