Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună pentru moldovenii care lucrează în Rusia - Ce spune ministrul de Externe

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că în anul curent Guvernul de la Chișinău urmează să semneze câteva acorduri cu noul Executiv de la Moscova. Este vorba înțelegeri privind securitatea socială a cetățenilor moldoveni care lucrează legal în Rusia.
Veste bună pentru moldovenii care lucrează în Rusia-ce spune Ministrul de Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, a declarat în studioul Sputnik Moldova că reprezentanții celor două state definitivează câteva acorduri privind dreptul la pensie pentru cetățenii moldoveni care au lucrat în Rusia, dar și alte documente privind securitatea socială a conaționalilor noștri din Federația Rusă.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Șeful diplomației moldovenești, despre declarațiile lui Iohannis referitor la Moldova
„Vom depune eforturile corespunzătoare pentru a pregăti aceste documente pentru semnare. Cetățenii noștri care sunt plecați în Rusia și sunt angajați în legal în acest stat trebuie să-și poată accesa pensia. Și viceversa. Toate aceste aspecte se vor regăsi în viitorul acord privind protecția socială la nivel interguvernamental. În plus, pregătim și alte proiecte care vizează nemijlocit comunitatea moldovenilor care activează în Rusia, cum ar fi cel privind readmisia. Vreau să vă spun că vom face tot posibilul să  le oferim cetățenilor noștri condiții juridice pentru a-i proteja”, a punctat Aureliu Ciocoi.

Acordurile care vor semnate între Chișinău și Moscova se va aplica persoanelor asigurate, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova sau Federației Ruse, precum și membrilor familiilor acestora. Noile documente vor substitui acordurile vechi semnate în anii '90. Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri de securitate socială cu 13 state.

Fluxul de știri
0