Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Ceban, foc și pară: E decis să pună camere video

© Photo : Facebook / Iv CebanIon Ceban a inspectat astăzi Stația de Epurare a apelor uzate din capitală
Ion Ceban a inspectat astăzi Stația de Epurare a apelor uzate din capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban este nemulțumit de întârzierea lucrărilor de renovarea a stației de epurare a apelor din Chișinău și a dispus instalarea camerelor video pentru a supraveghea cum vor decurge acestea mai departe.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Primarul Ion Ceban a inspectat stația de epurare a apelor uzate din Chișinău și a constatat devieri semnificative de la programul de renovare. Conform planului asumat de cele două companii care repară stația, lucrările trebuiau să fie gata în proporție de 80%, însă acestea abia de au ajuns la 25 la sută.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Nemulțumirile primarului Ion Ceban: Ce se va întâmpla cu Piața Centrală din Chișinău

”Am constatat că, doar 25% din lucrările necesare au fost finalizate, dar nu 80 la sută, cum era prognozat în această perioadă potrivit contractului. Iar lucrările de la stația de pompare, elementul cheie pentru întreaga funcționalitate a stației, sunt realizate în proporție de doar 5%. Firmele câștigătoare urmau să efectueze lucrări de peste 24 de milioane de euro în decurs de 900 de zile, iar luna limită este iulie 2020”, a mai scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Ion Ceban, reprezentanții companiilor care efectuează lucrările nu au putut explica motivul întârzierilor. Pentru a monitoriza situația de la stație, Ceban a cerut ca pe teritoriul Stației de Epurare să fie instalate camere de supraveghere pentru monitorizarea activității de aici.

Fluxul de știri
0