Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pompierii atenționează: Ce se poate întâmpla astăzi dacă nu sunt respectate aceste reguli

© Sputnik / Miroslav Rotariуправление спасателей и пожарных
управление спасателей и пожарных - Sputnik Moldova
Abonare
Codul galben de vânt, emis ieri de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, se menține și astăzi pe tot parcursul zilei. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte câteva reguli.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Pe parcursul zilei de astăzi, vântul va sufla din nord-est în rafale de până la 20 de metri pe secundă. Astfel, se menține riscul producerii incendiilor de vegetație. 

Incendiu în sectorul Botanica al Capitalei - Sputnik Moldova
Societate
Incendiu puternic în sectorul Botanica al Capitalei: Sunt victime, inclusiv copii - Foto
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată în apropierea locuințelor și a spațiilor forestiere, pentru a evita declanșarea incendiilor și extinderea acestora. În cazul în care acestea se vor produce totuși, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență la Serviciul 112.

Aseară, din cauza vântului puternic, s-a produs un incendiu pe un câmp cu vegetație uscată din Strășeni. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să stingă flăcările în aproximativ două ore. 

Flăcările au nimicit 40 de hectare de vegetație uscată. Nici o persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează să fie stabilite. 

Fluxul de știri
0