Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veaceslav Platon nu va fi întors în Ucraina și nici extrădat în Rusia - detalii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura anunță că a respins solicitările cu privire la întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina și extrădarea acestuia în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Procuratura Generală a Republicii Moldova le-a comunicat autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a inculpatului Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și, respectiv, de extrădare a acestuia în Federația Rusă.

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a examinat demersurile venite din partea Procuraturilor Generale ale celor două state.

”Având în vedere că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat și, în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate, Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse”, informează instituția printr-un comunicat.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
”Vrea capul lui Platon”: Ce i-a cerut procurorul general al Ucrainei lui Stoianoglo
Anterior, la datat de 10 decembrie 2019, Procurorul General al Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon în țară pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ceea ce privește solicitarea Republicii Moldova de extrădare a acestuia.

La data de 11 decembrie 2019, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care a solicitat extrădarea lui Platon pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțiuni grave, comise pe teritoriul Rusiei.

În prezent, inculpatul își ispășește pedeapsa în Penitenciarul numărul 13, după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pe alte capete de acuzare, cum ar fi: evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere, delapidarea averii străine.

Fluxul de știri
0