Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Vrea capul lui Platon”: Ce i-a cerut procurorul general al Ucrainei lui Stoianoglo

© realitatea.mdVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a fost extrădat din Ucraina în Republica Moldova, omul de afaceri Veaceslav Platon ar putea fi întors forțelor de ordine din țara vecină.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a confirmat pentru Sputnik Moldova că procurorul general al Ucrainei, Ruslan Riaboșapka, i-a cerut omologului său moldovean, Alexandr Stoianoglo, să-l extradeze pe omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în Moldova la ani grei de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul BEM.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Societate
Veaceslav Platon: Procurorii i-au înaintat trei noi capete de acuzare

Se întâmplă după ce, în 2016, tot Ucraina a acceptat să-l predea pe Platon forțelor de ordine din Republica Moldova.

În demersul procurorului ucrainean se menționează că omul de afaceri a fost extrădat în țara noastră la 29 august 2016, înainte ca hotărârea judecătorilor ucraineni privind predarea lui Platon forțelor de ordine din Moldova să intre în vigoare. 

Cu alte cuvinte, Procuratura Generală din Ucraina recunoaște că a încălcat legea.

”Veaceslav Platon a fost privat de dreptul de a contesta decizia de extradare. Astfel, hotărârea Procuraturii Generale a Ucrainei a fost contestată, iar la 21.11.2019 a fost anulată decizia de extrădare”, se menționează în demersul lui Riaboșapka către Stoianoglo.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în Moldova, în decembrie 2018, la 25 de ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de escrocherie și corupere a ofițerilor de la Detașamentul cu misiuni speciale ”Pantera”. În 2017, acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul BEM.

Fluxul de știri
0