Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Când se consolidează forțele prorusești se activizează și cele prooccidentale

© Sputnik / Rodion ProcaCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta este inevitabilă consolidarea poziției președintelui Igor Dodon, multora însă nu le convine că balanța înclină în această parte, a declarat pentru Sputnik politologul Corneliu Ciurea.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Vectorul prorusesc de dezvoltare nu este pe placul anumitor forțe politice din Moldova, care sunt orientate spre Vest. Actualmente, finanțarea din partea Uniunii Europene și SUA le este destinată în cea mai mare măsură anume lor.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Politicianul care poate deveni președinte al Moldovei în 2020

”Acesta este un semn pentru autorități: Nu veți primi bani de la noi, dar vor primi cei care sunt în opoziție cu voi. Observăm în momentul de față cum, odată cu consolidarea socialiștilor, are loc și procesul invers: susținerea vectorului prooccidental, care va beneficia de mai multe resurse din afară”, a menționat Ciurea

Potrivit politologului, această luptă permanentă a forțelor politice, care împărtășesc puncte de vedere diferite în ceea ce privește vectorul de dezvoltare a Moldovei, duce la aceea că poziția președintelui țării nu poate fi calificată drept stabilă în proporție de sută la sută.

Fluxul de știri
0