Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: Furtuna Gloria a făcut ravagii în Spania, lăsând în urmă ruine şi morţi

Abonare
Furtuna Gloria a făcut ravagii în Spania, lăsând în urmă nenumărate pagube, dar şi morţi şi multe persoane dispărute. Furtuna a început de marți să afecteze și sudul Franței.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. În urma furtunii Gloria, cel puţin şase persoane au decedat în Spania şi mai multe persoane au fost date dispărute.

Мужчина прикрывает голову полиэтиленовым пакетом во время снегопада в Сринагаре, Кашмир - Sputnik Moldova
Societate
Dezastre naturale în Europa: Pronosticul oamenilor de știință

Un cadavru a fost descoperit sub ruinele unei clădiri din provincia Alicante, care s-a prăbușit din cauza furtunii, iar pompierii informează că se așteaptă să descopere mai multe cadavre sub dărâmături, potrivit stiridiaspora.ro. De asemenea, cinci persoane sunt date dispărute, iar forțele de intervenție continuă căutările.

Furtuna Gloria s-a declanşat în vestul Mării Mediterane, provocând valuri uriaşe, care au ajuns până la zece metri înălțime în unele zone din Marea Balearelor, care mărginește regiunea spaniolă Catalonia și insulele Baleare.

Potrivit serviciilor de urgenţă, aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore.

Din cauza fenomenelor meteo extreme şi a ninsorii, autostrada AP7 dintre Franța și Spania a fost blocată în zona frontierei, iar circulația pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

De marţi, furtuna a început să afecteze și sudul Franței, unde aproximativ 1.000 de persoane din regiunea Pyrenees-Orientales au rămas fără energie electrică.

Fluxul de știri
0