Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosarul Filat: Când vor lua o decizie judecătorii - răspunsul ministrului Justiției

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat în studioul Sputnik Moldova că ședința în care va fi examinat recursul împotriva deciziei de eliberare condiționată a lui Vlad Filat se va desfășura peste o săptămână.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Fadei Nagacevschi a declarat că recursul depus de Administrația Națională a Penitenciarelor și Penitenciarului numărul 13 împotriva deciziei de eliberare condiționată a fostului premier Vlad Vilat va fi examinat de Curtea de Apel Chișinău pe 29 ianuarie. 

”Au ei dreptate sau nu - instanța de judecată se va expune. Dacă este poziția avocaților lui Filat justificată - să se expună instanța de judecată. Nu vreau să comentez astăzi respectiva cauză, ținând cont că pe data de 29 este ședința de judecată și, iarăși, vor fi tratări că sistemul politic face ingerință asupra anumitor actori din cadrul sistemului de stat”, a declarat Fadei Nagacevschi în studioul Sputnik Moldova.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, fostul prim-ministru Vlad Filat a fost eliberat din detenție înainte de termen, după ce s ispășit pedeapsa în Penitenciarul nr.13 timp de patru ani.

Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Ministrul Justiției, despre greva celor 14 deținuți care vor să fie eliberați ca Filat

Ședința privind eliberarea lui a fost planificată pentru data de 2 decembrie, apoi a fost amânată pentru a doua zi. Sentința a fost pronunțată de către judecătorul Victor Rațoi.

Administrația Națională a Penitenciarelor și Penitenciarului numărul 13 au contestat decizia de eliberare condiționată a lui Vlad Filat pe 5 decembrie. 

Ex-premierul, reţinut pe 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat, a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Fluxul de știri
0