Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ministrul Justiției, despre greva celor 14 deținuți care vor să fie eliberați ca Filat

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Abonare
Paisprezece deținuți condamnați la detenție pe viață în Penitenciarul din Rezina au ținut săptămâna trecută greva foamei. Motivul ar fi că instanțele nu le-ar fi dat curs cererilor de eliberare condiționată din detenție, așa cum au făcut-o în cazul lui Vlad Filat.
Ministrul Justiției, despre greva celor 14 deținuți care vor să fie eliberați ca Filat

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost întrebat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova care ar fi fost motivul real al celor 14 deținuți care au ținut greva foamei. Fadei Nagacevschi a menționat că evenimentele de săptămâna trecută au fost puse la cale de cineva, evitând să de-a nume, pentru a-i discredita imaginea. Mai mult, ministrul Justiției spune că astfel de provocări în adresa sa și a membrilor Guvernului vor mai avea loc.

”Vreau să vă spun că acei oameni nu se mai află în greva foamei. Eu nu vreau să ofer detalii despre cum s-a petrecut greva foamei. Au fost la discuție cu ei, inclusiv, reprezentanții Ministerului. Eu vă asigur că vor fi încă foarte multe provocări în adresa mea. Eu mă opresc aici, însă vă spun că vor mai fi tentative de a-mi discredita imaginea, care sunt organizate din anumite centre”, a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Totodată, Fadei Nagacevschi menționează că Ministerul Justiției analizează foarte atent acest instrument compensatoriu care le permite deținuților să fi eliberați înainte de termen, dacă sunt deținuți în condiții inumane.

Fluxul de știri
0