Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demisii pe bandă rulantă la Primăria Chișinău: Cine sunt funcționarii care au plecat

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că mai mulți funcționari din cadrul Direcției generale Educație a Primăriei Chișinău au depus cereri de demisie.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Primarul Chișinăului a scris pe pagina sa de Facebook că șefa Direcției generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guţu și-a dat demisia. Se întâmplă după ce edilul-șef i-a cerut în repetate rânduri să plece din funcție. 

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban, mesaj dur pentru cei care construiesc ilegal în Capitală

”Ieri i-am semnat cererea de plecare din funcție. Nu a durat mult, după ce luni am cerut să plece benevol. Asta, deoarece doamna știa că a avut multe încălcări pe parcursul activității sale în această direcție, dar și scheme de interese”, a menționat Ion Ceban.

Tot ieri au scris cerere de demisie și cei doi șefi adjuncți ai direcției. Unul dintre aceștia va fi înlocuit de Andrei Pavaloi. Deocamdată nu se cunoaște cine o va înlocui pe Rodica Guțu. Primarul a menționat că procedura de numire a noului șef al Direcției Educație va fi efectuată în conformitate cu legislația în vigoare.

Anterior, Ion Ceban, a remarcat faptul că, în ultimii ani, în domeniul educațional au fost comise mai multe ilegalități și a cerut demisia șefei direcției de profil, Rodica Guțu.

Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Anunț făcut de Dodon și Ceban: Iată ce va oferi Moscova Chișinăului

Primarul Chișinăului a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că în Capitală funcționează mai multe instituții de educație timpurie în lipsa unor autorizații sanitare.

Mai mult, Ion Ceban afirmă că, în cadrul evaluărilor efectuate în unele instituții, au fost stabilite un șir de neconformități care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor și elevilor. Printre acestea se numără suprasolicitarea instituțiilor preșcolare și a unor instituții preuniversitare.

O altă problemă este asigurarea cu apă potabilă a mai multor instituții de educație timpurie.

În plus, în multe instituții preuniversitare nu există apă caldă și nici produse de igienă, iar alimentația copiilor nu corespunde meniurilor aprobate.

 

Fluxul de știri
0