Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Margarita Țvic, petrecută pe ultimul drum - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariВ монастыре Св. Феодора Тирона в Кишиневе прошло прощание с легендой отечественной журналистики Маргаритой Цвик.
В монастыре Св. Феодора Тирона в Кишиневе прошло прощание с легендой отечественной журналистики Маргаритой Цвик. - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de marți, 21 ianuarie, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Chișinău, (Ciuflea), a fost petrecută pe ultimul drum pământesc, nou adormita Margarita Țvic, o adevărată legendă a jurnalismului autohton.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Personalități publice, oameni de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic, colegi și prieteni, artiști celebri, maeștri ai culturii din Republica Moldova au venit să-și ia rămas bun de la Margarita Borisovna Țvic.

Oameni din toate colțurile țării au venit să o petreacă pe ultimul drum pe cea care era cunoscută și iubită de mii de oameni pentru bunătatea și sensibilitatea ei extraordinară, onestitatea și integritatea, profesionalismul înalt, pentru talentul și energia creativă inepuizabilă.

Un mesaj de condoleanțe pentru rudele Margaritei Țvic a fost transmis de ambasada Rusiei în Moldova: "Ambasada Rusiei deplânge moartea prematură a legendei jurnalismului din Moldova Margarita Borisovna Țvic. Activitatea din ultimii ani din viața ei au fost strâns legată de Sputnik Moldova. Veșnică pomenire și cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor!".
© Sputnik / Miroslav RotariMargarita Țvic, petrecută pe ultimul drum
Margarita Țvic, petrecută pe ultimul drum - Foto - Sputnik Moldova
Margarita Țvic, petrecută pe ultimul drum

 

Cuvintele de compasiune și tristețe au fost auzite în mesajele transmise de organizațiile obștești și etno-culturale ale țării noastre.

Cei care au venit la biserica Tuturor Sfinților din Cimitirul Central din Chișinău, unde a avut loc înmormântarea, să-și ia rămas bun de la Margarita Țvic nu și-au ascuns emoțiile și nici lacrimile, vorbind cât de mare este această pierdere.

Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care și-a luat rămas bun de la Margarita Țvic, a spus că a fost un om de o „onestitate excepțională și o rară cumsecădenie”.

”Margarita Borisovna avea calități unice, a fost un om de o onestitate excepțională și o rară cumsecădenie. Ea nu punea preț pe funcția pe care o deținea cineva. Pentru ea era important ce fel de persoană se află în fața ei, ce reprezintă ca persoană. Ne vom aminti mereu de ea și vom regreta că astfel de oameni ne părăsesc", a declarat Vladimir Voronin.

 

Artistul poporului al Republicii Moldova Constantin Moscovici, care a legat o strânsă prietenie cu Margarita Țvic, a interpretat un fragment din melodia ei preferată - faimoasa compoziție instrumentală „Ciobanul singuratic” de compozitorul James Last. Muzica blândă, plină de suflet, interpretată de celebrul naist moldovean a atins profund inimile celor prezenți la ceremonia funebră.

Coordonatoarea proiectelor TV de la ”Teleradio-Moldova”, Ludmila Barbu, a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut cu Margarita Țvic, care i-a fost călăuză și învățătoarea ei în activitatea de televiziune.

© Sputnik / Miroslav RotariMargarita Țvic, petrecută pe ultimul drum
Margarita Țvic, petrecută pe ultimul drum - Foto - Sputnik Moldova
Margarita Țvic, petrecută pe ultimul drum

 

”Nu i-a fost frică niciodată ca să-și împărtășească cunoștințele cu tinerii, iar noi am învățat multe de la ea,” a spus Ludmila Barbu.

Barbu a amintit că datorită talentului și profesionalismului ei, au fost create noi proiecte media, agenții de presă independente, primul post privat de televiziune NIT, care a cucerit inimile telespectatorilor.

Цвик Рита Борисовна - Sputnik Moldova
Societate
Margarita Țvic a trecut la cele veșnice

”Vă mulțumim pentu lecțiile de viață, pentru tot sprijinul acordat multor jurnaliști. Vă vom ține minte mereu”, a declarat Ludmila Barbu.

 

Margarita Țvic a trecut la cele veșnice la data de 19 ianuarie 2020. Pe parcursul a zeci de ani, ea a activat în cadrul Televiziunii Naționale. Ea a moderat mai multe emisiuni care au fost îndrăgite de telespectatori "Vector", "Perspectiva (Ракурс)", "Interviu după numire” (Интервью после назначения), "Clubul Diplomatic” (Дипломатическая гостиная).

La sfârșitul anilor 90, Margarita Țvic a condus postul independent de televiziune NIT, a fost director general al Agenției Informaționale Novosti Moldova. În ultimii ani a deținut funcție de conducere în cadrul Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0