Vizita lui Igor Dodon în Găgăuzia: Iată ce a promis șeful statului - Video

© Facebook / Igor DodonVizita președintelui Igor Dodon în Găgăuzia
Vizita președintelui Igor Dodon în Găgăuzia - Sputnik Moldova
Abonare
Bilanțul vizitei în sudul țării: În cadrul vizitei în Autonomia Găgăuză, președintele Igor Dodon le-a făcut mai multe promisiuni locuitorilor din regiune - detalii.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a întreprins astăzi o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, unde a avut mai multe întâlniri și ședințe.

Inițial, președintele a mers împreună cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, pentru a inspecta lucrările de construcție a stadionului de fotbal din Comrat.

”Decizia cu privire la edificarea acestui obiect a fost luată în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în țara noastră, care a avut loc în luna octombrie 2018. Atunci, aflându-se în Găgăuzia, domnul Erdoğan a promis că va edifica la Comrat un stadion nou”, a precizat Dodon.

Potrivit președintelui, Volumul sumar al investițiilor constituie aproximativ 7 milioane de euro. Inaugurarea stadionului este preconizată pentru vara acestui an. Stadionul va avea o capacitate de 5 mii de spectatori, iar sala de sport care se construiește în imediata vecinătate – circa 120 de persoane.

Promisiunea președintelui Dodon

Ulterior, șeful statului a participat la ședința Adunării Populare, asigurându-i pe deputați locali de faptul că la Chișinău se va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei.

”Am discutat despre necesitatea adoptării pachetului de legi de armonizare a legislației regionale cu cea națională. În acest scop, am convenit asupra reluării activității grupului comun de lucru constituit din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare a Găgăuziei”, a subliniat președintele.

Totodată, acesta a vorbit despre posibilitatea de ”desconcentrare” a organelor naționale ale puterii la nivel de autonomie, ținând-se cont de doleanțele acesteia.

La finalul vizitei de lucru, președintele a întreprins o vizită la întreprinderea ”Vinurile Comratului” – unul dintre cei mai mari producători de vinuri din sudul Moldovei.

”Am dat asigurări conducerii și angajaților întreprinderii că autoritățile țării vor acorda o atenție deosebită producătorilor autohtoni și extinderii pieței de desfacere a produselor lor”, a punctat Dodon.
Fluxul de știri
0