Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte cazuri de gripă și viroze au fost înregistrate în Chișinău într-o săptămână

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа в Светлогорске
Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău au fost confirmate 26 de noi cazuri de gripă săptămâna trecută, conform analizelor de laborator. Autoritățile nu sunt însă alarmate: morbiditatea prin gripă a scăzut cu 14%, comparativ cu săptămâna anterioară.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chișinău au fost raportate, de către spitalele de stat și cele private, 1.562 de cazuri de infecții respiratorii acute, iar 42 de persoane au fost spitalizate.

Primarul Ion Ceban - Sputnik Moldova
Politică
Indignarea primarului: Nereguli în Educație, la Piața Centrală și la stația de epurare

Conform testelor de laborator, doar în 26 de cazuri a fost vorba de gripă, a precizat, în ședința săptămânală a Primăriei din 20 ianuarie, șefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi.

În 25 din cele 26 de cazuri de gripă, în laborator a fost constatat virusul AH1N1 și doar într-un caz a fost depistat virusul gripal de tip B.

Nicio persoană nu a decedat ca urmare a gripei sau infecțiilor respiratorii acute, potrivit datelor oficiale, iar morbiditatea prin gripă s-a redus cu 14%, comparativ cu săptămâna anterioară.

Potrivit Tatianei Bucearschi, cei mai vulnerabili sunt copiii cu vârste de până la 4 ani – 537 de cazuri din totalul de 1.562. În alte 393 de cazuri s-au îmbolnăvit copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

La mijlocul lunii decembrie 2019, o adolescentă în vârstă de 14 ani a decedat la Spitalul raional Cahul în urma complicațiilor provocate de gripa sezonieră.

Fluxul de știri
0