Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a fost sfințită Agheasma Mare la Catedrala Naşterea Domnului” din Chișinău

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duminică, 19 ianuarie 2020, în ziua praznicului Botezului Domnului, enoriașii Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din municipiul Chișinău s-au reunit în rugăciune la un serviciu divin praznical, oficiat de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Potrivit Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Mitropoliei Moldovei, răspunsurile liturgice au fost date de corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane, condus de doamna dirijor Angela Angheni.

Mitropolitul Vladimir, la Liturghie de Bobotează - Sputnik Moldova
Societate
De sărbătoarea Botezul Domnului, președintele Dodon, la Liturghia de la catedrală
Chișinăuienii veniți de la primele ore ale dimineții au aşteptat cu multă evlavie momentul sfinţirii Aghesmei.

Sărbătoarea Botezului Domnului se mai numeşte şi „Arătarea Domnului”, „Descoperirea Cuvântului Întrupat”, „Epifania” sau „Teofania”, deoarece aduce aminte de momentul când Mântuitorul Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, prilej cu care s-a arătat lumii Sfânta Treime.

Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, căci viaţa noastră duhovnicească începe prin Taina Botezului, aşa cum lucrarea de mântuire a lumii a început prin Botezul lui Hristos, după care au urmat toate celelalte, adică Patimile, Răstignirea, Învierea şi Înălţarea.

Boboteaza sau Botezul Domnului 2018 - Sputnik Moldova
Astăzi suntem în ajunul Bobotezei pe stil vechi: Ce se întâmplă în Capitală
Cu o stare de rugăciune deosebită a fost marcat momentul în care Înaltpreasfințitul Vladimir a sfinţit Agheasma, unul dintre cele mai importante momente ale ceremoniei religioase de astăzi.

La eveniment a participat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a rugat alături de popor, trăind din plin bucuria acestei sărbători.

Tradițional, evenimentul a fost marcat și de prezența ostașilor Armatei Naționale, care au tras câteva salve în aer în cinstea măreței sărbători.

După slujbă, preoții slujitori ai Catedralei Mitropolitane au oferit credincioşilor Agheasma Mare.

Fluxul de știri
0