Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ultimul document semnat de Medvedev – unul strategic pentru Rusia

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaМеждународный арктический форум "Арктика – территория диалога". День первый
Международный арктический форум Арктика – территория диалога.  День первый - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima decizie semnată de Dmitri Medvedev în calitatea lui de prim-ministru este legată de construcția unui spărgător de gheață nuclear.

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Între 2020 și 2027, guvernul va aloca 127 miliarde de ruble pentru construcția unui spărgător de gheață nuclear din cadrul proiectului 10510 “Lider”.

Рабочая поездка премьер-министра РФ Д. Медведева в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Rusia
Este oficial! Ce funcție ocupă Medvedev după ce a demisionat din fruntea Guvernului rus
Decizia respectivă din 15 ianuarie, semnată de Dmitri Medvedev în ajunul demisiei din funcția de prim-ministru, a fost publicat pe portalul oficial al actelor juridice al Rusiei.

Miercuri, Medvedev l-a anunțat pe Vladimir Putin că executivul demisionează în corpore. Președintele i-a propus lui Medvedev să ocupe funcția de vicepreșediinte al Consiliului de Securitate, în cadrul căruia se va ocupa de securitate și de capacitatea de apărare a armatei.

Potrivit documentului publicat, spărgătorul de gheață cu o capacitate de 120 MWt va fi construit la comanda corporației de stat Rosatom. În calitate de executant figurează Întreprinderea Federală Unitară “Atomflot.

În decizie se menționează că spărgătorul de gheață din cadul proiectului 10510 “Lider” urmează să fie dat în folosință în 2027.

Spărgătorii de gheață nucleare 10510 „Lider”, concepute ca cele mai puternice nave nucleare de acest fel, vor fi construite la uzina Zvezda, creată de consorțiul condus de „Rosneft”, în baza uzinei din Orientul Îndepărtat cu același nume.

Se planifică construcția a trei spărgători de gheață „Lider”. Acestea urmează să asigure navigația pe parcursului întregului an prin Calea Maritimă de Nord.

Fluxul de știri
0