Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o surpriză pentru alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariOlesea Stamate
Olesea Stamate - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Justiției din Guvernul Sandu va candida pentru funcția de ales al poporului în circumscripția 38, Hâncești. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii PAS, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Olesea Stamate, fost ministru al Justiției, este candidatul Partidului Acțiune și Solidarite, condus de Maia Sandu, pentru alegerile parlamentare noi care vor fi organizate în circumscripția 38, Hâncești.

Игорь Додон проголосовал во втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Cer demisia lui Stamate și retagerea asumării răspunderii pentru Legea Procuraturii

„Facem apel către Platforma DA să susțină acest candidat, care are șanse foarte bune și care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova. Este o mare luptătoare pentru reforma justiției și combaterea corupției. Este specialist în drept și Parlamentul are nevoie de specialiști în drept. Din aceste motive considerăm că este candidatul potrivit, vom acorda sprijin și facem apel la Platforma DA și alte forțe politice pro-europene să susțină candidatul apartinic”, a declarat Maia Sandu.

Mihai Druță este concurentul înaintat de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr în circumscripția 38. Anterior și jurnalistul Vlad Țurcanu, care deține și funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale a anunțat că se va în scrie în cursa electorală în această circumscripție. De asemenea, în presă se vehiculează că Dorin Chirtoacă ar putea candida tot aici.

Comisia Electorală Centrală a stabilit că în ziua de 15 martie 2020 vor avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești. Decizia vine după ce deputatul Alexandru Botnari, ales pe 24 februarie în această circumscripție, și-a depus mandatul de deputat, optând pentru funcția de primar al Hânceștiului.

Fluxul de știri
0