Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care sunt cele mai corupte instituții: Ce spune CNA

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в мэрии Кишинева
Обыски в мэрии Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Internele, Sănătatea și Vama sunt instituțiile cele mai documentate de Centrul Național Anticorupție. Potrivit serviciului de presă a CNA, anume în aceste instituții sunt cei mai mulți angajați cu probleme de integritate.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Datele Centrului Național Anticorupție pentru 2019 arată că Ministerul de Interne cel al Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, primăriile, dar şi Serviciul Vamal sunt instituţiile cu cele mai multe acte de corupție. Astfel, 56 de infracțiuni au fost înregistrate în Ministerul de Interne, câte 26 în Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale şi în autorităţile publice locale. La Serviciul Vamal au fost documentate 21 de cazuri, iar alte 17 au vizat birourile de avocatură.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA vor fi cu ochii pe Primăria Chișinău: Care este motivul

Printre categoriile de angajați care au comis acte de corupție se numără 45 de inspectori de poliţie, 28 de şefi de instituţii autonome din cadrul autorităţilor, 18 directori şi adjuncţi de întreprinderi de stat, 11 primari şi viceprimari, 5 persoane din domeniul ocrotirii sănătăţii și 4 vameși.

Din totalul de infracțiuni, 474 sunt calificate de specialiști drept deosebit de grave şi grave, 134 de infracţiuni mai puţin grave şi 44 de infracţiuni uşoare. Cele mai corupte orașe sunt Chişinău cu 441 de cazuri, Bălţi cu 38 de infracţiuni şi Cahul cu 19. În total, ofiţerii CNA au avut în gestiune, 1891 de cauze penale, iar în cadrul cărora au fost reţinute 156 de persoane.

Fluxul de știri
0