Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ofițerii CNA vor fi cu ochii pe Primăria Chișinău: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, crede că instituția pe care o conduce trebuie inclusă într-o ”zonă de risc sporit de corupție”.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Edilul Ion Ceban i-a cerut Agenției Naționale de Integritate să includă Primăria Chișinău în zona de risc de corupție, iar funcționarii din cadrul instituției să fie verificați în mod prioritar pe parcursul anului 2020. Inițiativa a fost expusă în cadrul ședinței de creare a grupului de lucru pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul municipiului Chișinău.

”Studiile arată că Primăria Chişinău este una dintre cele mai corupte instituții de stat. Obiectivul nostru și al meu personal este să diminuăm la maximum acest fenomen prin digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Acest lucru ar reduce birocrația și corupția în administrația publică locală. Ne dorim ca Primăria Capitalei să devină o fabrică mare de servicii calitative și o instituție transparentă”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului Capitalei, urmează semnarea acordului de parteneriat dintre Primărie și CNA, elaborarea planului de combatere a corupției pentru anul 2020, modificarea legislației pentru domenii de interes. De asemenea, va fi elaborat un set de politici, programe pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen la nivel de municipiu.

Potrivit serviciului de presă al CNA, în 2019 au fost inițiate 17 cauze penale în care au fost vizați angajații Primăriei Chișinău, dar și persoane terțe. 

Fluxul de știri
0