Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou șantier ilegal în Chișinău: Ce decizie a luat primarul

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție a blocurilor locative
Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Lupta împotriva construcțiilor ilegale din Chișinău continuă. Lucrările pe un nou șantier de acest gen au fost stopate.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Lucrările de la șantierul de construcție din sectorul Buiucani, strada Alba Iulia, 6/4 au fost oprite, anunță primarul general, Ion Ceban. Edilul-șef informează că gardul de protecție a șantierului va fi demontat astăzi.

„Voi face tot posibilul ca în municipiul Chișinău domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii. Poziția mea rămâne fermă și neschimbată în legătură cu obrăznicia unor constructori de a acționa ilegal, fie că încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente și deja stabilite”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban, mesaj dur pentru cei care construiesc ilegal în Capitală

Primarul mai spune că această construcție a început încă în anul 2012 şi tot atunci a început litigiul între antreprenor şi locatarii blocurilor din preajmă.

Ulterior, în martie 2017, Primăria municipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuințe cu 10 niveluri. Lucrările au fost sistate în martie 2019. Mai târziu, pe 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele emise de primărie. Ulterior, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal.

Chiar și așa, agentul economic nu s-a conformat, astfel că a fost emisă dispoziţia de demontare a gardului de protecţie. Împrejmuirea va securiza strict perimetrul gropii de fundaţie.

Fluxul de știri
0